whitecloudz.nl review

Whitecloudz.nl Review

Donsdekens & Hoofdkussens van Nederlandse bodem!

Mijn zoektocht naar een "kwaliteits" - donsdeken...

auteur review whitecloudz.nl
In mijn zoektocht naar een donzen dekbed kwam ik gelukkig terecht bij Whitecloudz.nl. Toen ik zeg dat ze hun premium donzen dekbedden en hoofdkussens voornamelijk in hun eigen atelier maakten, kon ik niet anders dan hier een uitgebreide review over schrijven. Ik kon het bijna niet geloven toen ik de prijzen zag. Het is helemaal ongelooflijk wanneer je hun prijzen vergelijkt met die van de concurrentie. Ik bespreek meteen waarom het een goed idee is om voor een donzen dekbed te gaan en wat ze nog allemaal in hun assortiment hebben.
Arthur

Waarom een Donzen Dekbed?

Als je éénmaal weet wat de voordelen van een donzen dekbed kunnen zijn voor je nachtrust dan is de keus voor een donsdeken snel gemaakt.

De grootste voordelen van dons zijn dan ook:

 

 • Het is zacht
 • Het is licht
 • Het is vochtregulerend (voert makkelijk je transpiratie af)
 • Het is isolerend
 • Het is een natuurproduct
 • Dons is GEEN voedingsbodem voor huisstofmijt
 • De stof die whitecloudz voor hun eigen productie gebruikt is tevens zo fijn dat er geen huisstofmijt doorheen kan komen
 • Je slaapt gewoon lekkerder onder een donzen dekbed
whitecloudz.nl review

Over White Cloudz

White Cloudz heeft reeds meer dan 40 jaar ervaring dus dan is het niet overdreven als ik zeg dat ze specialisten zijn in donzen dekbedden en hoofdkussens. Ze hebben de producten die ze via hun webshop aanbieden dan ook met zorg geselecteerd. Bij het bezoeken van white cloudz valt meteen op dat ze eigenlijk maar 3 soorten donzen dekbedden aanbieden, dus dat scheelt wat keuzestress en omdat het samengesteld en gefabriceerd wordt door specialisten weet je dat wat je koopt goed is.

Ze bieden ook nog een héél speciaal dekbed aan. Dat is zo speciaal dat je hier even geduld moet voor hebben wanneer je dit koninklijke dekbed bestelt. Maar daarover straks meer...

Ook wanneer je wat raad nodig hebt voor de aankoop van een hoofdkussen of donzen dekbed kan je bij hun altijd terecht. Dit kan zowel telefonisch, per mail als via de chat. Je krijgt steeds snel en vakkundig antwoord op al je vragen.

Tevens worden al de bestellingen die je voor 14u doet steeds dezelfde werkdag geleverd. Met de 30 dagen niet goed geld terug garantie kan je je donsdeken dus zonder zorgen bestellen. De producten worden steeds gratis geleverd (ja ook in België). Je kunt ze ook gratis retour sturen. Klachten worden snel behandeld. Ik las zelfs over iemand die haar dekbed te warm vond. Ze mocht hem gratis ruilen voor een exemplaar wat minder warm  was. Het verschil werd natuurlijk netjes teruggestort.

whiteckoudz donsdeken review

Het assortiment van White Cloudz


Het assortiment van Whitecloudz.nl is wat beperkt... Maar dat hoeft in dit geval niet iets slecht te zijn. 

Integendeel, zo hebben ze hun volledige aandacht aan alle producten kunnen geven!

Doordat ze hun aanbod door en door kennen geven ze jouw graag hun deskundig advies!

De Donzen Dekbedden van Whitcloudz.nl

Donzen Dekbed “Graz”

Het instapmodel van WhiteCloudz

€ 170,-
€ 99,-
whitecloudz.nl
Net zoals de “Oostenrijkse dekbedden” is dit dekbed lekker vol gevuld met 90% Eendendons (en 10% veertjes). Dit is meteen ook hun instapmodel.

Donzen Dekbed “Kaprun”

Hun A-Kwaliteit Donsdeken

€ 215,-
€ 139,-
whitecloudz.nl
Dit is het A-kwaliteit dekbed wat Whitecloudz aanbiedt en is gevuld met 90% Dons van Europese Ganzen (en 10% veertjes).

Donzen Dekbed “Aspen”

Het "Luxe" Dekbed

€ 345,-
€ 219,-
persoonlijke whitecloudz review
Gevuld met 100% Siberische Ganzendons. Je zult meteen merken dat dit donzen dekbed heerlijk licht is. Het is dan ook een absoluut genot om hieronder te mogen slapen.


Alle dekbedden worden in hun eigen atelier in Nederland vervaardigt. Zo kunnen ze steeds de kwaliteit blijven waarborgen
Al de dekbedden zijn beschikbaar in de maten:
 • 140 x 200 cm
 • 140 x 220 cm
 • 200 x 200 cm
 • 200 x 220 cm
 • 240 x 200 cm
 • 240 x 220 cm
 • 260 x 220 cm

En in 5 warmteklassen:

 • 4 – Seizoenen (2 dekbedden die je aan elkaar kunt knopen)
 • Zomer/ Luchtig
 • Voor- Najaar
 • Winter/ Warm
 • Winter Plus/ Extra Warm

"De prijzen bij Whitecloudz zijn ondermeer afhankelijk van de afmetingen en de warmteklasse"

En nu iets heel bijzonders...

luxe eiderdons

Het Speciale Eiderdons Dekbed “Royal”

Wil je jezelf echt verwennen dan hebben ze nog hun “topmodel Royal’ dat gemaakt is van de allerbeste soort dons die je kunt vinden namelijk “eiderdons”. Eiderdons zorgt ervoor dat je het hele jaar door perfect kunt slapen het is namelijk warm in de winter en koel in de zomer. Dit eiderdonzen dekbed heeft tevens een zeer luxe afwerking.

Eiderdons

Eiderdons is dons wat afkomstig is van de eidereend. Deze watervogel leeft in onder andere Noord-Amerika, IJsland, Schotland, Scandinavië en Siberië. De vogels gebruiken hun eigen dons om hun nest te isoleren. Dankzij de minuscule weerhaakjes van het dons waait deze niet weg.

Je hoeft je niet ongerust te maken want deze dons wordt pas verzameld wanneer de broedperiode voorbij is, zodra de kuikens het nest verlaten wordt dit dons op een professionele manier met de hand verzameld. Dit wordt gedaan door speciaal opgeleide en gecertificeerde “rapers”. Dit zorgt ervoor dat de rust en de veiligheid van de dieren gewaarborgd blijft en het dons onbeschadigd.


De voordelen van deze “Rolls Royce” onder de donzen dekbedden op een rijtje:


 • Verkoelend in de zomer en aangenaam warm in de winter
 • Eiderdons gaat een mensenleven mee
 • Eiderdons is super licht en zacht
 • Zeer hygiënisch dus ook geschikt voor mensen met een allergie
 • Optimale vochtopname en vochtregulerend
 • Diervriendelijk
 • De verdeling van de dons is en blijft optimaal

Speciaal voor jou op bestelling gemaakt!

Wanneer je kiest voor dit dekbed dan wordt het speciaal voor je gemaakt (ook weer in hun eigen atelier in Nederland). Dit wil zeggen dat wanneer je dit donzen dekbed bestelt je wat langer geduld moet hebben (een paar weken). Voordeel is wel dat je vervolgens de rest van je leven lekker onder de dons kunt kruipen.

Gun jij jezelf het allerbeste donsdeken ter wereld?

Vaakgestelde vragen over Donsdekens

Waarom zou ik kiezen voor dons?

Dons biedt van alle bekende vulmaterialen de meeste voordelen. Zo is het isolerend vermogen heel hoog, geeft dons het meeste volume ten opzichte van zijn eigen gewicht en kan het veel en snel vocht opnemen. Een donzen dekbed is daardoor lichter en comfortabeler dan dekbedden met andere vulmaterialen. Men gaat ervan uit dat een lager totaalgewicht over het algemeen de nachtrust ten goede komt omdat het minder onderbrekingen van de slaap veroorzaakt. Ook is de levensduur over het algemeen veel langer. Een donzen dekbed valt verder soepeler om je heen, hierdoor sluit het beter aan en ervaar je minder snel tocht. Verder is dons een natuurlijk materiaal.

Is er een merkbaar verschil tussen ganzen- en eendendons?

Ze hebben beide uitstekende ventilerende eigenschappen.
De belangrijkste verschillen zitten in de grootte van de dons en veertjes. Ganzendons is over het algemeen genomen groter dan eendendons en heeft een grotere vulkracht. Hierdoor kun je met een lager vulgewicht eenzelfde warmte-isolatie realiseren. Met andere woorden een dekbed dat gevuld is met ganzendons kan lichter zijn dan een eendendonzen dekbed uit dezelfde warmteklasse. Ganzendonzen dekbedden gaan meestal ook langer mee dan dekbedden gevuld met eendendons. Wanneer je gevoelige luchtwegen hebt, hebben wij de ervaring dat je beter een dekbed gevuld met ganzendons kunt kiezen.

Kan je allergisch zijn aan dons?

Vrijwel niemand is allergisch voor dons. De meest voorkomende allergie is ‘huisstof-allergie’ welke wordt veroorzaakt door de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze diertjes leven van huidschilfers van de mens, dons is geen voedsel voor de huisstofmijt en bovendien is de tijk van hun donzen dekbedden zo dicht geweven dat de huisstofmijt er niet in kan komen. De dekbedden van Whitecloudz.nl zijn allemaal voorzien van het NOMITE label om aan te geven dat ze prima geschikt zijn voor mensen met een huisstof-allergie.

Is dons eigenlijk wel Diervriendelijk?

Voor het grootste deel is dons een overschot van de voedingsindustrie, er worden geen eenden en ganzen gehouden en gedood voor het dons. De dons en veren zijn afkomstig van dode dieren, wij verwerken geen dons dat door middel van handpluk van levende dieren afkomstig is. Verder is er steeds meer aandacht voor de exacte herkomst van de dons en een diervriendelijke omgang met de dieren. Alle dons en veren welke zij voor hun dekbedden en kussens inzetten is dan ook RDS (Responsible Down Standard) gecertificeerd om dit veilig te stellen.

Hoe onderhoud je zo'n donsdeken?

Goed onderhoud komt de levensduur van je donzen dekbed zeer ten goede. Je donzen dekbed onderhouden is heel eenvoudig.

Elke ochtend even losjes opschudden en vlak op je bed leggen, het dons kan zich dan overdag herstellen en het opgenomen vocht weer afgeven. Het volume komt dan weer helemaal terug.

Elke week je overtrek wisselen voorkomt dat het dekbed snel vies wordt. Eens in de 14 dagen even luchten bij het open raam frist je dekbed weer lekker op. Doe dit echter alleen bij droog weer en nooit in de volle zon.

Ga verder nooit op je dekbed zitten, door het gewicht zal de vulling beschadigen en geleidelijk volume verliezen.

Hoe reinig (was) ik m'n donsdeken het best?

Je dekbed kan indien nodig gewoon gewassen worden met een zacht wasmiddel, bijvoorbeeld een wolwasmiddel. Ook kan het dekbed het beste gedroogd worden in een droogtrommel. Doe je dat niet dan duurt het vrij lang voordat het droog is.

De grotere maten passen echter niet in de huishoudwasmachine en kunnen het beste naar een professionele wasserij gebracht worden. Laat je donzen dekbed nooit chemisch reinigen!

Royale Review Eiderdons Whitecloudz
€ 1650,-
€ 1395,-

Het Fantastische "Royale" Ijslandse EiderDonzen Dekbed

Aan een koninklijk dekbed met zulke voordelen, denk aan de levensduur, de kwaliteit van het dons en het feit dat u er 365 dagen per jaar lekker onder slaapt, hángt natuurlijk een prijskaartje. Een éénpersoonsdekbed van eiderdons kost gemiddeld al gauw enkele duizenden euro’s. Gedeeld door het aantal jaren dat u er plezier van kunt hebben, valt de uitgave hartstikke mee. 

Wist u dat het team van White Cloudz al meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van donzen dekbedden van de hoogste kwaliteit? Ze vinden het belangrijk dat hun leveranciers de neus dezelfde kant op hebben staan. Daarom werken ze allemaal diervriendelijk, leveren ze alleen dons dat ook daadwerkelijk vulkrachtig is en kiezen ze enkel leveranciers uit Europa die controleerbaar zijn.

Ze hebben natuurlijk ook de beste hoofdkussens...

WhiteCloudz Hoofdkussens

In hun assortiment hoofdkussens heb je de keuze uitdonzen, traagschuim en zelfs een combinatie van beiden. Ook hier hebben ze weer een uitstekende selectie gemaakt. De hoofdkussens worden uiteraard ook in hun eigen atelier in Nederland vervaardigt. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit blijven waarborgen en controleren!

Cloudz 90

Hoofdkussen cloudz 90
€149 of €159
Luxe hoofdkussen uitgevoerd in een boxmodel. D.w.z. dat dit hoofdkussen met zijn opstaande rand voldoende ondersteuning biedt aan je nek.


Gevuld met 90% Europese Ganzendons en zit in een mooie 100% katoenen perkal tijk.

Cloudz

Cloud hoofdkussen
€129 99€
Ergonomisch  Traagschuimkussen  van Topkwaliteit. In hoogte verstelbaar en een uitstekende ondersteuning voor je nek dankzij de ingebouwde neksteun. 


De hoogte kun je verstellen door de meegeleverde plaatjes.

Cloudz 3-Kamers Dons

Dons in 3 kamers
€129 €99
Anders dan Anders. Het heeft namelijk 3 kamers (zoals de naam al deed vermoeden)


De voordelen van dons met de veerkracht van veertjes.

Cloudz-Royal

hoofdkussen royal
€159 €129
Het Topmodel van WhiteCloudz. Ergonomisch en zeer goede ondersteuning voor je nek dankzij de ingebouwde neksteun.


Individueel in hoogte verstelbaar.

Deze combinatie van Dons en Traagschuim zorgt elke nacht opnieuw voor een heerlijke ontspannen nachtrust

Benieuwd naar het Ultieme "Whitecloudz" Zomerdeken?

zomerdeken whitecloudz
Vanaf €99,95

Het Ultieme Zomerdeken

Dit zomerdeken is een heel interessant concept omdat het in de zomer vaak te warm is voor een deken en we toch graag iets op ons hebben liggen.

Wat dit deken zo speciaal maakt is dat het een klimaat concept heeft. Dit wil zeggen dat het verfrissend werkt in de zomer. 

Het deken is vervaardigt van Tencel vezels. Deze vezels worden uit hout gewonnen wat komt uit duurzaam beheerde bossen.

Dankzij de Tencel neemt dit deken vocht op en remt het bacteriën en reuk af.

De bovenzijde van het deken is van katoen bewerkt met Aloë Vera en zijde-proteïnen. Super zacht dus.

Een bijkomend voordeel van dit deken is dat er geen overtrek overheen moet en kan dus meteen zijn goede eigenschappen aan het lichaam geven

Conclusie

Heb je beslist dat je onder een donzen dekbed wilt slapen maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Dan zou ik gewoon voor een donzen dekbed van White Cloudz gaan!

Ze produceren hun donzen dekbedden en hoofdkussens in hun eigen atelier in Nederland en kunnen hierdoor garanderen dat het kwaliteitsproducten zijn. Ook voor advies staan ze altijd klaar: je kan dan ook bij ze terecht via de telefoon, mail of de chat.

Bestellen is ook een eitje. Of je er nu voor kiest om vooraf of achteraf te betalen. Mmet de 30 dagen niet goed geld terug garantie hoef je je nergens druk over te maken. De bestellingen worden altijd gratis verzonden (ook naar België) en ben je niet tevreden of wil je ruilen dan mag je ze bovendien gratis retour sturen.