Slaapmuziek werkt voor alle leeftijden
08 juni 2021 
1 min. leestijd

Slaapmuziek werkt voor alle leeftijden

We weten allemaal dat een baby sneller in slaap valt wanneer je een slaapliedje zingt of neuriet; Dit is niet zo verwonderlijk als je weet dat muziek ontspannend en stress verlagend werkt. Sterker nog: het wordt zelfs aangeraden door verschillende slaapexperts als een effectieve behandeling voor acute slapeloosheid en chronische slaapproblemen. Het is dan ook een goedkoop hulpmiddel tegen slapeloosheid en helpt slaappatronen te verbeteren bij iedere leeftijd.

Kies wel de juiste soort muziek

Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat opzwepende muziek jou niet zal helpen om de slaap te vatten. Muziek met een laag tempo zal dit wel doen en zelfs je lichaam ondersteunen om gemakkelijk in “slaapmodus” te vallen.

Muziek met een snelheid van 40 bpm (beats per minute) zou volgens onderzoek het geschiktst zijn als slaapmuziek. Hierdoor vertraagt ook je hartslag vanzelf tot 60 slagen per minuut en kom je vanzelf in slaapmodus.

Meer informatie over slaapmuziek? Check onderstaande link.

Slapen met muziek | val je hierdoor sneller in slaap?

Hoe lang op voorhand luisteren naar slaapmuziek?

Idealiter begin je zo’n 45 minuten voor je in slaap wilt vallen te luisteren naar slaapmuziek. Je hebt hier heel veel keuze in. Je vindt zelfs speciale playlists op Spotify en natuurlijk ook op YouTube.

Kies comfortabele oortjes en stel een stoptijd in

Het is belangrijk dat je comfortabele oortjes hebt en dat je slaapmuziek op tijd stopt. Als het goed is ben jij in 45 minuten in droomland en het is net de bedoeling dat je de volgende dag met pijn aan je oren wakker wordt. Er bestaan zelfs kussens met ingebouwde speakers.

Wanneer je een playlists afspeelt is het belangrijk dat hij niet ineens verdergaat met een volgende playlist want dan kan het zo zijn dat je abrupt uit je slaap gewekt wordt. Sommige apps kan je zelfs zo instellen dat ie op een bepaalde tijd automatisch stopt met afspelen.

Beste gratis slaapmuziek

Hieronder heb ik enkele persoonlijke favorieten voor je. Gegarandeerd dat je bij het luisteren van deze slaapmuziek heerlijk wegdommelt...


Over de schrijver
Reactie plaatsen