Naakt Slapen: 7 Interessante Onthullingen waarom je beter in je blootje slaapt
04 mei 2021 
3 min. leestijd

Naakt Slapen: 7 Interessante Onthullingen waarom je beter in je blootje slaapt

Wist je dat naakt slapen je veel voordelen biedt? Ik heb de 7 interessantste alvast helemaal uitgekleed voor je. Wedden dat je veel zin hebt om vanavond al naakt je bed in te duiken?

De eenvoudigste manier om beter te slapen

Naakt slapen is misschien de eenvoudigste oplossing als je beter wil slapen. Wist je dat het tevens goed voor je gezondheid is? Toch slaapt slechts 1 op de 5 mensen in adamskostuum en de helft slaapt gedeeltelijk naakt (in hun ondergoed).

Wanneer ervoor kiest om zonder kleren te slapen dan zal je merken dat je niet gehinderd wordt door je nachtkleding. Je hebt vast wel eens gemerkt dat dit hinderlijk kan zijn wanneer je je wil omdraaien doordat je pyjamahemd of broek ineens niet meer lekker zit? Je moet alles dan weer goed trekken wat je nachtrust danig kan verstoren.

 blootje slapen

Je valt sneller in slaap wanneer je bloot slaapt

Dit heeft alles te maken met je lichaamstemperatuur en haar invloed op je biologische klok. Wanneer de temperatuur daalt laat je interne klok je lichaam weten dat het tijd is om in slaap te vallen. Naakt je bed in kruipen is dan ook een eenvoudige manier om snel in slaap te vallen.

Calorieën verbranden terwijl je naakt slaapt

Hier dromen we toch allemaal van? Dit komt omdat je lichaam deze extra calorieën moet verbranden om je temperatuur op peil te houden wanneer je in je blootje slaapt. Vaker blootgesteld worden aan de koude brengt nog een ander belangrijk voordeel. Je gaat meer bruin vet produceren. Bruin vet heeft weer een positieve invloed op je metabolisme waardoor je overdag ook meer calorieën gaat verbranden.


In je blootje slapen maakt je jonger

Wie naakt gaat slapen wordt de volgende ochtend wakker als 18-jarige. Grapje 😊 Maar toch helpt het om je er tenminste jonger uit te laten zien. Doordat je lichaamstemperatuur zakt wanneer je naakt slaapt, maakt je lichaam het hormoon melatonine aan. Dit groeihormoon heeft als eigenschap dat het je er uitgerust en jeugdig uit kan laten zien. Melatonine brengt ook de productie van antioxidanten op gang. Deze antioxidanten neutraliseren vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de moleculen die je huid verouderen. Volgens dit artikel (in ’t Engels) kan melatonine zelfs rimpels verminderen, lichaamsvet temperen en je energie een boost geven overdag… Gooi die pyjama dus maar in de kledingcontainer.

Je wordt ’s morgens goed gezind wakker

In je nakie slapen zorgt ervoor dat je beter slaapt. Wanneer je beter slaapt zal je overdag ook beter presteren.  Je zult merken dat wanneer je beter slaapt je:

  • Gemoedstoestand verbeterd
  • Verstandelijke vaardigheden verbeteren
  • Betere beslissingen maakt
  • Beter kunt omgaan met stressvolle situaties

goed voor relatie naakt slapen

Het is goed voor je relatie

Wanneer je naakt tegen je partner aankruipt maken jullie allebei meer oxytocine aan. Dit knuffelhormoon zorgt ervoor dat jullie je nog meer verbonden zullen voelen. Maar oxytocine heeft nog meer geweldige eigenschappen: Het helpt om je te ontspannen, maakt je vrolijk en vermindert stress en angstgevoelens.

Meer seks

Volgens onderzoek zijn blootslapers tevredener over hun seksleven dan pyjamadragers. Seks is bovendien heel gezond en is misschien wel het beste natuurlijke slaapmiddel. Wanneer je naakt slaapt ga je automatisch meer vrijen.

Gezonder voor je geslachtsorganen

Het is niet voor niets dat de teelballen buiten het mannelijk lichaam in hun zakje hangen. Zo blijven ze makkelijker op temperatuur, wat nodig is voor een goede zaadcelproductie.

Maar ook voor vrouwen zorgt een betere luchtcirculatie ervoor dat bacteriën en schimmels minder kans krijgen. Het kan in de zomer namelijk wel eens broeierig worden in je slipje.

Samenvatting

Naakt slapen bied je zoals je kon lezen tal van voordelen. Het beste is om volledig naakt te slapen maar in je ondergoed slapen biedt ook al enkele voordelen. Of kies ervoor om bijvoorbeeld zonder bh of ondergoed te slapen en een veel te groot T-shirt aan te trekken als in je blootje slapen niet lekker voelt.

Meer informatie over naakt slapen? Check dan onderstaande link

Voordelen van naakt slapen

Over de schrijver
Reactie plaatsen