Zijslaapkussen kopen?

Persoonlijke Review van Mijnidealekussen.nl 

review van mijnidealekussen.nl
van Heeswijk

Een vriendin vertelde mij dat sinds ze met een zijslaapkussen slaapt ze veel minder last heeft van haar rugklachten en dat ze nu met veel meer energie wakker wordt. Omdat ik ook op m’n zij slaap en vaak wakker werd met rugpijn wilde ik meteen weten waar ze hem gekocht had. Toen ze mij vertelde dat ze hem op het internet bij “mijnidealekussen.nl” had besteld, besloot ik er daar ook één te bestellen.

Wil je weten hoe mijn ervaring was met mijnidealekussen.nl, hoe ik het slapen met mijn zijslaapkussen beleef en wat ze - behalve zijslaapkussens – nog allemaal in hun assortiment hebben? Lees dan snel verder in deze review en je weet straks of slapen met een zijslaapkussen wat voor jou is en waar je hem het beste kunt bestellen.

Liefs,

Mia van Liglekker
zijslaapkussen theraline

Wat is een zijslaapkussen?

Een zijslaapkussen wordt ook wel lichaamskussen of bodypillow genoemd. Een term die minder vaak voorkomt is: knuffelkussen. Deze naam krijgt hij vaak in andere landen omdat je een zijslaapkussen zo lekker vast kunt pakken.

Een zijslaapkussen is een langwerpig kussen wat ervoor zorgt dat je slaaphouding verbeterd. Je vindt ze echter in allerlei vormen. Ik kan ze het beste beschrijven door de letters I, C en U te gebruiken. Zie je ze zo voor je? 😊

Lichaamskussens zijn speciaal ontworpen om jou een betere ondersteuning te bieden, drukpunten te verlichten en je ruggengraat beter uit te lijnen.

Een zijslaapkussen zorgt dus voor een orthopedisch gezonde & stabiele zijligging.

Voor wie is zo'n zijslaapkussen geschikt?

Een zijslaapkussen is voor elke slaaphouding geschikt.

Wanneer je op je zij slaapt dan biedt het ondersteuning voor je bovenste arm, je nek ligt niet gedraaid en je kan zo beter ontspannen.

Wanneer je op je rug slaapt dan kan je bijvoorbeeld het kussen onder je knieën plaatsen. Dit zorgt voor een ontspanning voor je rug.

Het wordt afgeraden om op je buik te slapen. Een zijslaapkussen kan toch wat verlichting brengen voor deze houding maar toch beveel ik deze houding niet aan.

Andere bijkomende voordelen van een zijslaapkussen

Slapen met een zijslaapkussen bied je ook nog een aantal mooie bijkomende voordelen:

  • Zo helpt een zijslaapkussen spierspanning en overbelasting van je spieren te voorkomen. Een stabiele zijligging voorkomt ook nog hoofd- rug- en nekpijn.
  • Ook is het makkelijker om adem te halen wanneer je slaapt met een zijslaapkussen. Je ribben hoeven dankzij het slapen met een zijslaapkussen niet meer je hele lichaamsgewicht te dragen. Ook zorgt een stabiele zijligging ervoor dat je minder of zelfs helemaal niet meer snurkt.
  • Zelfs brandend maagzuur kan worden voorkomen wanneer je op je linkerzij ligt. Dit heeft te maken dat in deze houding je maag in de ideale positie ligt zodat voorkomen wordt dat maagzuur terug kan lopen naar je slokdarm.
welk zijslaapkussen ik gekozen heb

Welk model zijslaapkussen ik gekozen heb

Ik heb gekozen voor de Fossflakes Comfort U senior. Eerlijk gezegd op aanraden van mijn vriendin.

Voor het schrijven van deze review ben ik wat dieper ingegaan op het merk Fossflakes.

Fossflakes is een Deens bedrijf die bekend staat om zijn kussens en dekbedden van hoge kwaliteit met een unieke en gepatenteerde vulling.

Ze maken gebruik van een speciale synthetische vulling gebaseerd op de positieve effecten van natuurlijk dons om hun kussens en dekbedden mee te vullen. Deze vulling is hypoallergeen en hun kussens mogen gewoon op 60° gewassen worden. Ze mogen zelfs op lage temperatuur in de droger.

Het voordeel van het comfort U senior vind ik de vorm en de ondersteuning en de lekker zachte hoes die je er gratis bijkrijgt.

Eerlijk gezegd vind ik het lekker om lekker te knuffelen met m’n kussen en dit geeft me een veilig en comfortabel gevoel.

Welke zijslaapkussens hebben ze nog meer?

Ze hebben zijslaapkussens in de vormen I, C en U en zelfs 7. Het merk van zijslaapkussens wat bij hun het meest naar voren komt is toch wel Fossflakes maar ze verkopen ook het merk Theraline wat zijslaapkussens heeft in de vorm van cijfer 7, je kan dan je hoofd op het bovenste streepje van de 7 leggen zeg maar.

Mijn ervaring met "Mijnidealekussen.nl"

van Heeswijk

Ik bestel regelmatig op het internet en bestellen bij mijnidealekussen was voor mij dan ook heel eenvoudig, maar ik denk dat het ook voor iemand die niet zo vaak besteld ook zeer eenvoudig is.

Mijnidealekussen.nl is een Nederlands bedrijf wat al jaren actief is en is dus ook gewoon aangesloten bij de kamer van koophandel onder de naam Socratex.

Ze hebben tal van betaalmogelijkheden en je kan er zelfs voor kiezen om achteraf te betalen.

De klantenervaringen die ik vond in enkel andere reviews (en die van mijn vriendin) waren zeer positief alsook hun ervaringen met de klantenservice. Er werd altijd snel en deskundig geantwoord.

Op de meeste artikelen uit hun assortiment bieden ze 2 jaar garantie en ze bieden gratis verzending aan vanaf een aankoopbedrag van 60€. Naargelang je bestelling wordt het verzonden met DHL of PostNL.

Gelukkig was mijn zijslaapkussen op voorraad en ik had hem dan ook na 2 werkdagen in huis. Dit was sneller dan werd aangegeven op de webshop.

A delicate name
review van mijnidealekussen.nl

Het assortiment van "Mijnidealekussen.nl"

Naast zijslaapkussens heeft mijnidealekussen.nl nog veel meer in hun assortiment.

Ze bieden onder andere nog hoofdkussens, medische kussens, dekbedden, hoeslakens en accessoires aan. Ze hebben zelfs een kussenwijzer die je helpt om het ideale kussen te vinden.

De garanties van mijnidealekussen.nl

Op de meeste artikelen staan 2 jaar garantie en zoals bij elke webshop heb je telkens 14 dagen bedenktijd. De klantendienst is vlot bereikbaar zowel via mail als telefonisch. Je zult dus altijd snel een antwoord hebben op al je vragen.

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een kussen dan ben je bij mijnidealekussen.nl op het juiste adres. Ze hebben een mooi assortiment en hun klantenservice is heel goed. Ik zou mijnidealekussen.nl dan ook aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een zijslaapkussen of ander beddengoed.