Manta Sleep Mask Review (2021)

Slaapmasker Kopen? Lees eerst:

Mijn persoonlijke ervaring met dit Slaapmasker

manta sleepmask review

"Ik wilde ervoor zorgen dat het ook echt donker was om zo lekker te kunnen slapen"

auteur review whitecloudz.nl

Nu de dagen weer  langer worden en het dus steeds vroeger en later licht is, vond ik dat het eindelijk maar eens tijd werd om een slaapmasker te kopen.

Natuurlijk had ik altijd in mijn achterhoofd om mijn ervaringen met jullie te delen. 

Ik had reeds een zeer positieve ervaring met het donker op mijn slaap. Dat was toen ik een keer bij iemand logeerde die rolluiken had. 

Helaas was er geen budget voorzien in mijn huishouden voor rolluiken.

Het leek me dus een goed idee om een slaapmasker te proberen.

Ik kwam al snel terecht bij het"Manta Sleep Mask".

Lees dus snel verder als je benieuwd bent naar hoe ik het slapen met een slaapmasker ervaren heb...

Arthur
manta sleepmask

Waarom met een slaapmasker slapen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. We hebben het donker nodig zodat ons lichaam weet dat het tijd is om te slapen. Wanneer het lichaam merkt dat het donker is begint ze met de aanmaak van het stofje melatonine. Dit stofje zorgt ervoor dat we slaperig worden. Zo vallen we gemakkelijk in slaap en slapen we ook lekker door.

Tegenwoordig is er echter te veel licht in onze slaapomgeving. Denk hierbij aan alle apparaatjes, een raam wat niet goed verduisterd is en alle andere lichtbronnen zoals bijvoorbeeld je wekker. 

Dit stuurt je melatonineproductie helemaal in de war. Hierdoor val je minder snel in slaap en word je vroeger wakker. 

manta slaapmasker verpakking

De éénvoudigste oplossing...

Wil je lekker en gemakkelijk in slaap vallen en fatsoenlijk doorslapen? Dan biedt een slaapmasker jou de eenvoudigste oplossing!

Dit slaapmasker sluit namelijk zeer comfortabel je ogen af voor alle lichtbronnen. Zo gaat je lichaam ervan uit dat het buiten donker is en dat het mag starten met de productie van melatonine. Hierdoor ben je in een paar tellen naar dromenland vertrokken. Waar je nu zolang kunt blijven als je wil.

Benieuwd naar waar je het "Manta Sleepmask" het beste koopt?

manta sleepmask
manta slaapmasker

Waarom ik het Manta Slaapmasker gekozen heb

Ik werd eerlijk gezegd vooral getriggerd door mijn positieve ervaringen met de andere producten van Slaapwijzer. Zoals bijvoorbeeld de “Ayo-Bril” en “Perfect slapen in 7 stappen”. Ook omdat ze met het manta sleepmask nogal wat beloftes doen. Zo zou het slaapmasker onder andere 100% verduisteren, comfortabel zitten en met de niet goed, geld terug garantie kon er volgens mij eigenlijk niks misgaan.

levering doos

Mijn persoonlijke ervaring met het “Manta Slaapmasker”


Nadat ik besloten had om het Manta masker te kopen was bestellen een eitje. Na het invullen van mijn gegevens en het afronden van een succesvolle betaling kreeg ik meteen een bestelbevestiging in mijn mailbox.

Ik woon momenteel in België en door de “corona-”drukte die de koeriers momenteel ervaren duurde het wat langer dan normaal vooraleer ik het pakket in ontvangst mocht nemen. Maar mijn geduld werd gelukkig beloond.

De Manta Sleep Mask kwam in een anonieme witte doos (zie afbeelding) en was een beetje groot voor het slaapmasker. Misschien om beschadigingen te voorkomen?  Het slaapmasker zelf was ook goed verpakt. In de verpakking vond ik het slaapmasker zelf, een opberg/waszakje en een kartonnetje met beschikbare accessoires en andere producten van hetzelfde merk.

Waar ik vandaag pas achter kwam is dat in het kleine vakje van het opbergzakje tevens 2 oordopjes zitten. Deze zitten comfortabel maar heb ze nog niet kunnen testen in een lawaaierige omgeving. Ik hoor in ieder geval niks wanneer ik ze ingedaan heb, dus dat zit wel snor denk ik.

Tijd om het masker te testen…

.

Mijn eerste nacht met het Manta Sleep Mask!

 

Ik moet toegeven dat ik nooit had durven dromen dat een slaapmasker zo comfortabel kon zitten. Het zit letterlijk als gegoten en heeft veel aanpasmogelijkheden zodat het jou ook als gegoten zit. De dingen die je ogen bedekken (ze noemen het eye-covers) zitten superlekker en verduisteren echt 100% zoals beloofd. Ook voel ik geen druk op mijn ogen en kan ik mijn ogen en oogleden gewoon vrij bewegen.

Echter dit was mijn eerste pasbeurt zonder cpap-masker. Ik lijd namelijk aan slaapapneu en ben daarom gedwongen om met een cpap toestel te slapen. Ik was dus wat huiverig of het ook samen met mijn cpap-masker goed zou blijven verduisteren.

Je mag gerust zijn wanneer jij ook slaapt met een cpap-masker, beide maskers zijn goed te combineren, mits je het manta sleep mask wat finetunet zodat het goed past.

Het eerste wat mij opviel na de eerste nacht met het Manta masker is dat ik veel vlugger in slaap viel. Normaal heb ik toch wel een half uurtje nodig om de slaap te vatten, maar denk dat ik nu eerder binnen een kwartier weg was naar dromenland.

Wat ik nog meer positief vind is dat ik in één stuk doorsliep en langer doorslaap. Ook is het in het begin wat wennen omdat je niks ziet wanneer je wakker wordt. Mijn eerste gedachte was dan ook is het nog steeds donker 😊 Tot ik besefte dat ik het slaapmasker nog op had en zag dat het gewoon al licht was.

manta sleepmask

Had ik ook Negatieve ervaringen met het Manta Sleep Mask?

Als ik dan toch iets negatiefs moet vertellen is dat het jammer is dat ik mijn lichtwekker niet meer kan gebruiken. 

Deze hielp me om gemakkelijk en natuurlijk wakker te worden en verliest door het 100% verduisterende effect van het manta sleep mask volledig zijn effectiviteit.

Maar ik krijg er gelukkig wel een hoop kwalitatieve nachtrust voor terug..

Positieve ervaringen met mijn Manta Sleep Mask?


  • Ik val vlugger in slaap
  • Ik slaap langer door
  • Zit comfortabel
  • Meer energie overdag
  • Hoef geen dure rolluiken te installeren
  • Kan het samen met cpap masker dragen mits wat afstelwerk
  • Gratis oordopjes (verborgen in het hoesje)
  • Makkelijk verstelbaar, dankzij de “eye-covers”

Benieuwd naar waar je het "Manta Sleepmask" het beste koopt?

manta sleepmask
sleepmask manta

Conclusie

Nadat ik het Manta Sleep Mask nu enkele weken in gebruik heb, ben ik vol lof over dit slaapmasker. Nu ik weet wat het effect is op mijn nachtrust had ik het eigenlijk veel eerder moeten proberen.


Ik ben vooral blij dat ik het samen met mijn cpap masker kan dragen en zo vlugger, langer en dieper slaap en de volgende dag uitgerust kan beginnen.


De doorslag voor mij om het masker te kopen was de ‘niet goed, geld terug’ garantie en de vele positieve ervaringen van mensen die het masker gebruiken. Ik ben blij dat ik nu ook bij diegenen hoor.