Kundalini Yoga Club - Review

Alles over het “online Kundalini Yoga ledenportaal” van Guru Gian

kundalini yoga club van guru gian review
van Heeswijk

Tegenwoordig hebben we de luxe dat we van alles online kunnen volgen en leren. Het zal je dan ook niet verbazen dat er ook allerlei yogalessen te vinden zijn. Grote voordeel van online yoga is dat je niet vastzit aan locatie en tijdstip. Je doet je yoga waar en wanneer jij dit wilt.

Op zoek naar online yogalessen kwam ik al snel de “Kundalini Yoga Club” van Guru Gian tegen.

Ik zocht onder andere voor je uit wie Guru Gian is en wat je krijgt wanneer je een abonnement neemt op de Kundalini Yoga Club en natuurlijk hoeveel zo’n abonnement je kost en of je er niet aan vasthangt.

Benieuwd of de Kundalini Yoga Club wat voor jou is? Lees dan snel verder…

Mia van Liglekker

14 Dagen Gratis toegang tot de "Kundalini Yoga Club"?

wie is guru gian -jasper kok

Wie is Guru Gian?

Guru Gian werd geboren als Jasper Kok en promoveerde 15 jaar geleden op ondernemerschap aan de Universiteit van Maastricht. Hierna gaf hij eerst les aan studenten en werd daarna economisch adviseur bij Economische Zaken Gemeente Amsterdam onder wethouder Lodewijk Asscher.

Alles veranderde toen hij in aanraking kwam met Kundalini Yoga en hij in 2009 fulltime Yoga leraar, coach, retraiteleider en opleider in buiten- en binnenland werd.

Het is zijn missie om mensen te inspireren en te begeleiden naar dagelijkse yoga en meditatie voor meer innerlijke kracht, zingeving en succes.

In de afgelopen 12 jaar heeft hij dan ook al aan duizenden mensen de helende en transformationele kracht van Kundalini Yoga gedoceerd. Ook heeft hij meer dan 100 nieuwe Kundalini coaches opgeleid. Kundalini Yoga is dan ook de levensstijl van Guru Gian.

uitleg over kundalini yoga

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga werd eind jaren '70 voor het eerst in de westerse wereld geïntroduceerd door Yogi Bhajan en is een combinatie van adem, beweging en geluid. Het is afgeleid van het Sanskriet woord kundal, dat vertaald kan worden als "opgerolde energie".

Het idee is dat we allemaal energie hebben die aan de basis van onze ruggengraat verzameld is en dat we, door de beoefening van Kundalini, die energie via de zeven chakra's onze ruggengraat opvoeren en via de kruin van ons hoofd naar buiten brengen.

Dankzij het beoefenen van Kundalini Yoga leer je jezelf accepteren en dit in al de facetten van je leven. Hierdoor zul je jezelf kunnen ontwikkelen tot de beste versie van jezelf.

14 Dagen Gratis toegang tot de "Kundalini Yoga Club"?

Wat krijg ik als lid van de Kundalini Yoga Club?

Wie lid wordt van de Kundalini Yoga Club krijgt direct toegang tot het ledengedeelte wat bestaat uit een Online community (forum) en een zeer uitgebreide online (leer) omgeving met zeer uitgebreide videotheek.

Als bonus krijg je ook een mailtje waarmee je een afspraak kunt inplannen met Guru Gian over hoe jij het best Kundalini Yoga kunt beoefenen en natuurlijk zal hij met veel liefde al je vragen beantwoorden.

De Kundalini Yoga Club heeft inmiddels meer dan 200 video’s voor je die onmiddellijk beschikbaar zijn wanneer je intekent. Er komen er ook steeds meer bij. Maar geen nood, alles is netjes en logisch voor je ingedeeld, zodat je makkelijk vindt waar je naar op zoek bent.

De online leeromgeving is ingedeeld in allerlei modules die telkens bestaan uit meerdere lessen met telkens een video en duidelijke beschrijving. Vaak zit er ook nog een link bij naar een pdf die je kunt downloaden en al dan niet moet invullen.

De voortgang wordt voor je bijgehouden en je kunt zien waar je bent gebleven doordat iedere les wordt afgevinkt als je hem hebt doorlopen.

Er is zelfs een handige app die je kunt downloaden zodat je gewoon via je Smartphone of Tablet al de video’s en lessen kunt bekijken. Hun noemen het dan ook de Kundalini Yoga-Netflix.

Een overzicht van het aanbod

De Kundalini Yoga Club is zoal je kunt zien heel uitgebreid:


 • Uitleg voor beginners: Je leert wat je moet doen voor je begint (en wat je beter niet kunt doen)
 • Achtergrondinformatie (theorie) – o.a.: de geschiedenis, de yogische anatomie en de chakra’s
 • Iedere week een nieuwe Kundalini Yoga serie & meditatie zodat je altijd iets nieuws kunt doen
 • Warming Up’s
 • Een technische uitleg van de houdingen
 • Kundalini Boosters (Voor als je weinig tijd hebt)
 • Yoga Sets per thema ingedeeld
 • Meditaties (met en zonder mantra & pranayama)
 • Elke maand een gastdocent(e)
 • Kundalini Yoga Netflix
 • Online Community
 • Onbeperkt toegang tot 11-daagse challenges
 • Adviesgesprek met Guru Gian (+- 15 minuten)
kundalini yoga club van guru gian review

Hoeveel kost de Kundalini Yoga Club?

Als je ziet wat je allemaal voor je geld krijgt dan vind ik de Kundalini Yoga Club toch wel heel scherp geprijsd.

Wie per maand wil betalen krijgt toegang tot dit uitgebreide pakket voor 11€ per maand.

Natuurlijk krijg je een behoorlijke korting wanneer je voor een kwartaal (3 maanden) of een jaar vooruitbetaald.

Voor een kwartaal toegang ben je slechts 29€ lichter en voor een jaar 110€.

Is dus een voordeel van 4€ en 22€

Nog leuk om even mee te geven is dat van jouw abonnementsgeld 11% wordt afgedragen aan Library of Teachings. Dit is een gratis onlinedatabase over Yoga waar iedereen toegang tot kan krijgen. Een soort van Wikipedia over Yoga zeg maar.

kundalini yoga opzeggen

Is het abonnement weer makkelijk op te zeggen?

Opzeggen gaat zeer gemakkelijk en ook wanneer je wilt.

Wanneer je éénmaal aangeeft dat je wilt opzeggen dan loopt het abonnement automatisch af wanneer deabonnementsperiode is afgelopen. Je hebt ook nog steeds toegang zolang als deze periode loopt.

Niet goed geld terug garantie

Ben je toch niet tevreden dan krijg je binnen de 14 dagen nadat je hebt opgezegd 100% van je investering teruggestort. Dit allemaal zonder opgaaf van reden. Je hoeft hiervoor enkel maar een mailtje te doen.
kundalini yoga club is voor iedereen geschikt

Voor wie is de Kundalini Yoga Club geschikt?

De Kundalini Yoga Club is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Zelfs als je nog nooit eerder één yogaoefening hebt beoefend is deze vorm van Yoga zeker een aanrader.

Al de oefeningen staan gerangschikt per niveau en worden zeer duidelijk uitgelegd. Ook de online community zal je snel antwoord geven op al je vragen of je ondersteunen met eventuele worstelingen. Je komt in een warm bad terecht.

Wat zijn de ervaringen van de leden?

Deelnemers blijken zeer enthousiast over de Kundalini Yoga Club (en de andere diensten van Guru Gian).

Het grootste voordeel dat naar voren wordt geschoven door de meeste leden is dat je in de privacy van je eigen woning de oefeningen en meditaties kunt uitvoeren en dat het allemaal zeer uitgebreid en volledig is.

Er is een grote keuze voor beoefenaars op ieder niveau en doordat er ook lessen worden gegeven door gastdocenten is er veel afwisseling.

Ook zijn de deelnemers heel enthousiast over de prijs-kwaliteitsverhouding van de Kundalini Yoga Club.

Conclusie

De Kundalini Yoga Club is misschien wel het meest uitgebreide Nederlandstalige platform wat er te vinden is. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Guru Gian is iemand met wel 10.000 uur yoga beoefening ervaring en dat merk je meteen.

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en logisch ingedeeld en de lessen die worden aangeboden zijn van hoog niveau.

Dankzij het actieve ledengedeelte word je altijd goed opgevangen.

De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. Zeker als je alleen al kijkt naar het aanbod en de kwaliteit van de lessen die je worden aangeboden.

Met de niet-goed-geld-terug garantie raad ik dan ook iedereen aan om het een keer te proberen als je een poging wilt wagen aan Yoga.