overzicht slaapapps

Overzicht Slaapapps

Brainwave Powernap

 Zoals je al een beetje van de titel kan afleiden is de Brainwave Powernap app bedoelt om je te helpen een dutje te doen, ook wel powernap genoemd.

Het gaat als volgt te werk: Je stelt een tijdsduur in. Kiest een achtergrondgeluid zoals het geruis van de zee, regen of pink noise (een soort radioruis). Tijdens de powernap hoor je door het achtergrondgeluid heen vervolgens een zachte toon, die ervoor zorgt dat je hersenen andere golven vertonen. Als alles goed is gegaan ontwaak je vervolgens uitgerust van je powernap.

Deze is voorlopig enkel beschikbaar voor mensen met een Apple in de appstore.

 Pzizz

Deze Pzizz applicatie helpt je om sneller in slaap te vallen en langer en rustiger door te slapen.

Dit doet deze app door een combinatie van rustgevende geluiden en gesproken berichten.

Elke keer je de app start voor het slapengaan speelt de app iets anders af zodat je hersenen uitgedaagd blijven zodat je steeds snel in slaap valt.

Sleep Better

 Met deze "Sleep Better" app kun je bijhouden hoe je slaapt en wat je slaapgewoonten zijn. Deze app geeft je tevens tips hoe je beter en vaster kunt slapen.

Deze app is ontwikkeld door runtastic, bekend van de app met dezelfde naam.

Er zit tevens een alarm in de app die je helpt om tijdens het beste moment binnen een ingestelde tijd wakker te worden. Idealiter is dit na een volledige slaapcyclus, dus wanneer je weer een nieuwe begint wanneer je je in de lichte slaap fase bevindt.

Je kunt zelfs een droomdagboek bijhouden en kunt heel je slaapgeschiedenis erop nalezen.

De app is gratis maar je kunt er ook voor kiezen om de betalen en dan krijg je alle functies ter beschikking en niet langer vervelende advertenties te zien.

 Sleep Cycle Alarm Clock

 Deze Sleep Cycle Alarm Clock app heb ik een tijd gebruikt maar ik opteer na een paar weken gebruik toch liever voor mijn lichtwekker.

Deze app helpt je om binnen een bepaalde ingestelde tijd tijdens de lichte slaap fase wakker te worden.

Vaak worden we door onze wekker of alarm gewekt tijdens de diepe slaap en dit is niet zo handig omdat we dan vaak moe en gedesoriënteerd wakker worden.

Worden we echter na een volledige slaapcyclus, dus tijdens de lichte slaap gewekt dan hebben we vaak minder moeite om op te staan.

Helaas is deze app betalend en hangt er een abonnement aan vast. Je kan het vaak wel een maand proberen, ben je niet tevreden vergeet dan niet om je abonnement tijdelijk op te zeggen anders hang je hier weer een poos aan vast.

 Sleep Genius

 Deze Sleep Genius app zou ontwikkeld zijn door experts en wetenschappers op het gebied van neurowetenschap, geluid en muziek. Al deze aspecten zijn vervolgens verwerkt in deze app.

Vele technieken in deze app zijn tevens overgenomen van het onderzoek wat NASA heeft gedaan om Astronauten in slaap te krijgen in hun onwennige situatie in de ruimte.

 Sleep Sound Recorder

Dankzij deze app komt je er snel achter of je snurkt en vaak verbaasd hoe luid dit kan klinken.

Reactie plaatsen