Calmzy Kopen?

Persoonlijke Review van het Calmzy Verzwaringsdeken Assortiment

auteur review whitecloudz.nl

Wanneer je net als ik een onrustige slaper bent, dan biedt een verzwaringsdeken jou misschien de oplossing? Dankzij het gewicht van een verzwaringsdeken voelt het net alsof je een stevige knuffel krijgt en hierdoor word je vanzelf meer ontspannen en zal je lekker lang en diep doorslapen. 

Maar doordat er zoveel aanbieders zijn van verzwaringsdekens besloot ik er één onder de loep te nemen. Het duurde niet lang voordat ik Calmzy in mijn vizier kreeg. Hoog tijd dus om deze aanbieder van verzwaringsdekens eens van dichterbij te bekijken. Ik bespreek met veel plezier wat ze in hun assortiment hebben, hoe het bestelproces in zijn werk gaat en wat de ervaringen van hun klanten zijn.

Arthur
zwaartedeken waarom

Waarom slapen met een verzwaringsdeken?

Ken je dat heerlijke gevoel wanneer iemand je eens lekker vastpakt en je een heerlijke knuffel geeft? Dat is ongeveer hetzelfde effect wat een verzwaringsdeken je zal geven en wordt ook wel “diepe druk stimulatie” genoemd.

Dankzij deze “diepe druk stimulatie” (DDS) word je vanzelf rustiger doordat je lichaam onder invloed van deze stimulatie meer rustgevende hormonen zal aanmaken dan normaal het geval is.

Met een verhoogde productie van onder andere melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon), en juist een verlaging van de productie van cortisol (stresshormoon) zal je sneller in slaap vallen maar ook juist dieper en langer doorslapen.

opbouw zwaartedeken

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken ziet er ongeveer hetzelfde uit als een normaal deken met het verschil dat een zwaartedeken uit verschillende lagen bestaat met daartussen verzwarend materiaal.

Het verschilt van fabrikant tot fabrikant met wat voor materiaal ze de dekens verzwaren.

Calmzy heeft dit heel goed aangepakt zoals je in de afbeelding kunt zien. Ze gebruiken namelijk 7 lagen met in het midden van het deken hypoallergeen glaszand om het deken te verzwaren.

Calmzy gebruikt tevens 100% hoogwaardig ademend katoen met 2 extra beschermlagen zodat het glaszand niet kan gaan lekken en het verzwaringsdeken veel langer meegaat dan de concurrentie.

het is geschikt voor éénieder

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Iedereen slaapt heerlijk onder een verzwaringsdeken maar biedt nog het meeste voordeel aan mensen die sowieso al onrustig slapen, veel woelen in bed of veel stress ervaren in hun leven. Je zal merken dat je door het gewicht van een zwaartedeken als vanzelf rustiger wordt en een aangenaam “knuffel” gevoel krijgt.

De voordelen van een verzwaringsdeken

 • Je raakt meer ontspannen
 • Je voelt je veiliger en geborgen
 • Je ervaart een vermindering van stress
 • Je creëert zelf het gevoel van een liefdevolle knuffel
 • Angstgevoelens nemen af en verdwijnen zelfs
 • Geen vervelende bijwerkingen

Natuurlijk zijn er ook veel indirecte voordelen die je gaat ervaren doordat je dankzij het verzwaringsdeken sneller en veel dieper slaapt:

 • Scherper en alerter overdag
 • Positiever en vrolijker
 • Minder ziek
 • Gezondere huid
 • Betere controle over je gewicht
zo slaap je onder verzwaringsdeken

Hoe slapen met een verzwaringsdeken?

Eigenlijk is het slapen met een verzwaringsdeken heel simpel. Je hoeft enkel je huidige dekbed te vervangen door je verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken is altijd maar 1-persoons en heeft alles te maken met het gewicht. Slaap je met z’n 2-en wil je allebei het comfort van een zwaartedeken ervaren dan koop je er dus 2.

Het gewicht kiezen van je verzwaringsdeken

De vuistregel bij het kiezen van het gewicht van je verzwaringsdeken is dat het ongeveer 10% van je lichaamsgewicht bedraagt. Ik ben zelf nogal zwaar (100+ kg) en heb daarom gekozen voor het zwaarste deken uit hun gamma: het 10kg verzwaringsdeken.

Met of zonder hoes?

Omdat het aangeraden wordt je verzwaringsdeken met de hand te wassen (zo blijft het gewicht beter verdeeld) is het handig om een hoes te gebruiken voor je deken zodat ie langer schoon blijft.

Ik heb gekozen voor de bundel van verzwaringsdeken met een hoes. Het voordeel van hun eigen hoes is dat er speciale lussen inzitten, zo blijft je deken altijd goed verdeeld in de hoes en dus op zijn plaats.

De hoezen zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en zitten ook in de Super Chill Bundels.

Calmzy gamma

Het assortiment van Calmzy

Het assortiment van Calmzy bestaat uit verzwaringsdekens (en hoezen) voor zowel volwassenen als kinderen. Je vindt er verzwaringsdekens in verschillende gewichten. Ze bieden ook makkelijke bundels aan die bestaan uit een verzwaringsdeken en een bijpassende speciale hoes.

Ze hebben 3 formaten in hun gamma. Waaronder 2 voor kinderen en 1 formaat voor volwassenen.

Prijzen beginnen vanaf 59€ voor Kindermodellen en vanaf 89€ voor de volwassenen.

Mijn ervaring met het verzwaringsdeken van Calmzy

Ik heb gekozen voor de bundel met een hoes, zo blijft m’n deken langer fris en een hoes is ook makkelijk te wassen. Natuurlijk zal ik m’n verzwaringsdeken wel een keer met de hand wassen, hoe je dat precies aan moet pakken vind je op de website en is vrij eenvoudig.

Omdat ik redelijk zwaar ben (100+ kg) heb ik gekozen voor het zwaarste deken uit hun assortiment (die van 10kg). Het duurde even om hem in de hoes te krijgen maar toen ik de lus vond waardoor hij makkelijk blijft zitten was het zo gepiept. Dankzij deze lus blijft het deken ook goed in de hoes zitten en zal het gewicht ook goed verdeelt blijven.

Toen ik voor de eerste keer onder het deken kroop voelde ik meteen een lekkere druk op m’n lichaam en werd ik eerlijk gezegd meteen rustig. Wat is dat lekker zeg.

Moet zeggen dat ik heerlijk geslapen heb en niet (zoals normaal wel het geval is) wakker ben geworden in het midden van de nacht. Ik werd dan ook uitgerust wakker en begon met een positief gevoel aan m’n dag. 

het calmzy gamma

Het bestelproces bij Calmzy

De website is overzichtelijk en makkelijk ingedeeld zodat je snel je juiste keuze vindt.

Bestellen bij Calmzy was dan ook heel gemakkelijk.

Als je voor 23u bestelt dan heb je het de volgende werkdag in huis. Ze verzenden met PostNL en rekenen geen verzendkosten dus dat is ook wel fijn.

100 dagen proefslapen!

Bevalt je verzwaringsdeken toch niet om welke reden dan ook, dan mag je het gratis retour sturen. Je mag het met andere woorden dus gewoon gebruiken en ben je toch niet tevreden dan stuur je hem binnen de honderd dagen na aankoop gewoon terug en krijg jij je centjes teruggestuurd.
opbouw zwaartedeken

Conclusie

Wat mij over de streep heeft gehaald zijn de vele positieve ervaringen van hun klanten en het feit dat je het zonder opgave van reden binnen de 100 dagen terug mocht sturen. Hier heb ik gelukkig geen gebruik van hoeven maken en ik slaap nog steeds heerlijk diep onder mijn verzwaringsdeken van Calmzy. Als ik dan toch iets moet opmerken is het dat ik dit veel eerder had moeten doen.