BrellaVio Spijkermat

Een Persoonlijke review van deze acupressuurmat

brellavio spijkermat persoonlijke review
auteur review whitecloudz.nl

Wanneer je de woorden spijkermat of spijkerbed hoort dan komen er hoogstwaarschijnlijk een hoop pijnlijke beelden bij je naar boven van een Fakir?


Dit was toch mijn eerste gedachte – groot was dan ook mijn verbazing toen ik zag dat ze tegenwoordig weer in trek zijn en blijkbaar nog goed voor je lichaam en geest!


Ik vroeg me altijd al af waarom iemand op zo’n spijkerbed zou willen liggen.


Dit wilde ik natuurlijk graag zelf uitproberen en ben me er wat in gaan verdiepen – je leest in deze persoonlijke review dan ook alles wat ik te weten kwam – en nog belangrijker – hoe ik de BrellaVio spijkermat zelf heb ervaren de afgelopen weken!

Arthur van Liglekker
wat is een acupressuurmat?

Wat is een Spijker- of Acupressuurmat?

Letterlijk het eerste wat bij mijn zoektocht naar voren kwam was een type spijkermat die de politie gebruikt om een voertuig tot stoppen de brengen, maar daar gaan we het hier uiteraard niet over hebben.

De spijkermat die ik bedoel staat eigenlijk beter bekend als een acupressuurmat.

Acupressuur is minder ingrijpend dan acupunctuur – in plaats van naalden op bepaalde punten van het lichaam te gebruiken – oefen je met een spijkermat enkel druk uit op deze punten – met vergelijkbare effecten.

Zo’n spijkermat is dan ook een mat met allemaal kunststof spijkers waarop je moet gaan liggen (of staan). Deze nagels doorboren de huid dus niet – dit komt doordat je lichaamsgewicht wordt verdeeld over alle spijkers.

Dankzij het drukken van de spijkers op je lichaam komt er endorfine vrij – en dit biedt vele voordelen waarover straks meer…

spijkerbed

Een woordje geschiedenis

Acupressuur wordt al zo’n 5000 jaar gebruikt en vind zijn oorsprong in zowel China als India – waar het nog steeds zeer populair is.

In India gebruiken Yogi’s nog steeds een spijkerbed om hen te ondersteunen tijdens meditaties en om hun gezondheid te optimaliseren.

Bij ons in het westen wordt deze techniek – sinds een paar decennia - ook steeds vaker toegepast – en blijkt zeer effectief als behandeling voor vele aandoeningen.

De acupressuurmat zoals we die nu kennen in het westen vindt dan weer zijn oorsprong in Rusland.

Om een lang verhaal kort te maken – de man liep een vergiftiging op door chemische stoffen en dit resulteerde in chronische pijn.

Zijn acupunctuurbehandelingen waren zeer effectief doch te duur voor de man. Toen kwam het idee van de mat bij hem op en zijn eerste poging was een provosorische mat met punaises.

Dit bleek goed te werken (ook bij vele andere mensen) en natuurlijk werd de mat toen doorontwikkeld…  

Voordelen van een spijkermat

Acupressuur wordt niet voor niets al duizenden jaren toegepast en kent een hele lijst aan voordelen, ik som er graag enkele voor je op:

  • Geeft je een diepere focus tijdens meditatie
  • Zorgt voor een verbetering van je energieniveau
  • Helpt om stress en spanning los te laten
  • Helpt om migraine aanvallen te verminderen
  • Onderdrukt menstruatiepijn
  • Helpt je om beter te ontspannen voor het slapengaan
  • Biedt ontspanning voor mensen met ADHD
  • Helpt bij de ondersteuning van je bloedsomloop

Nadelen van een spijkermat?

Ik kan me inbeelden dat het liggen op een spijkermat voor mensen met een lage pijngrens niet comfortabel is. Dit is makkelijk op te lossen door bijvoorbeeld wat kleding aan te trekken of een dekentje te gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om dit op te bouwen en er elke sessie wat langer op te liggen zodat je lichaam wat kan wennen.

zo gebruik je een spijkermat

Hoe gebruik je een acupressuurmat?

Ik zou er (zeker in het begin) voor kiezen om je mat gewoon bovenop je matras te leggen. Ben je wat gewend geraakt dan kan je deze nog altijd op een hardere ondergrond leggen.

Zelf heb ik er in het begin voor gekozen om gewoon mijn trui aan te houden maar al vanaf m’n tweede sessie droeg ik enkel een T-shirt. Hier kan je ook wat mee spelen tot je vindt wat voor jou comfortabel is.

Ook de tijd kan je opbouwen. Begin met 5 minuten en bouw rustig op. Een sessie van 15 minuten is meestal voldoende om de positieve effecten te gaan voelen.

Je kan een spijkermat gebruiken om op te liggen, maar wist je dat je er ook gewoon op kan staan (met blote voeten) – experimenteer gewoon zou ik zeggen – en je vindt vanzelf welke houding bij jou past.

Mijn persoonlijke ervaring met de BrellaVio spijkermat

auteur review whitecloudz.nl

Toen ik mijn BrellaVio spijkermat in ontvangst mocht nemen was ik aangenaam verrast door de snelle verzending en mooie verpakking.


Mijn eerste indruk was dat het er heel degelijk uit zag en ben natuurlijk meteen aan de spijkers gaan voelen.


Ben er dan maar meteen op gaan liggen. Eerst met een trui aan, maar heb nogal een hoge pijngrens dus die trui ging snel weer uit.


Wat je na een tijdje merkt is dat je de spijkers nog maar amper voelt (als je stil blijft liggen) en dat het inderdaad heel ontspannend werkt (ik viel zelfs in slaap op de mat)


Ik heb de BrellaVio spijkermat nu al zo’n 4 weken in gebruik en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Ik heb een hele lichte vorm van astma en ik merk dat ik mijn puffer steeds minder gebruik.


Ook na een lange werkdag (ik werk shiften van 12 uur) vind ik het prettig om met mijn vermoeide voeten op de spijkermat te staan. Dit helpt me enorm om mijn pijnlijke en vermoeide voeten te verlichten.


Ik wil dan ook zeker deze BrellaVio spijkermat aan iedereen aanbevelen en in het bijzonder aan mensen met fysieke klachten zoals pijn, stress en vermoeidheid. Ik denk ook dat mensen die lijden aan slapeloosheid er veel baat bij kunnen hebben omdat het zo’n ontspannend gevoel geeft.


Arthur van Liglekker
eco brellavio spijkermat

Het aanbod van BrellaVio

BrellaVio heeft spijkermatten in allerlei mooie kleuren.

Je hebt de keuze uit matten met- of zonder spijkerkussen. Er is zelfs een ecologische variant die gevuld is met kokosvezels.

brellavio levering

Het bestelproces

Bestellen gaat zeer vlot en het is goed om te weten dat de matten gratis worden geleverd binnen Nederland.

Ik had mijn mat reeds de volgende werkdag in huis en ik woon in België dus dit zal dan zeker het geval zijn voor Nederland.

De prijs

Je hebt al een spijkermat zonder kussen voor 34,95€ en de matjes met een spijkerkussen kosten net geen 50€ (49,95). De ecologische variant is meteen de duurste en kost je 64,95€.

30 Dagen uitproberen

Wat zeker goed is dat je de mat 30 dagen mag uitproberen en merk je dat het bij jou toch niet het gewenste effect heeft dan mag je de spijkermat gewoon terugsturen en krijg jij je centjes terug.

Conclusie

auteur review whitecloudz.nl

Aangenaam verrast en zeker aan te bevelen. Ik merkte meteen dat het wat voor mij was en sta versteld van de voordelen en de positieve effecten die een dagelijks kwartiertje spijkermat me geven. Twijfel je? Probeer het gewoon binnen 30 dagen en je trekt hoogstwaarschijnlijk dezelfde conclusie als ik: dit had ik veel eerder moeten doen!

Arthur van Liglekker