Beter Slapen van BreinTv 

Mijn Persoonlijke Review van deze "E-learning"

brein tv review beter slapen
auteur review whitecloudz.nl

Natuurlijk moest ik deze 'slaap'-cursusvan dichterbij bekijken...


Ik ben in aanraking gekomen met Beter Slapen van Brein Tv dankzij hun podcast met de toepasselijke naam: “De Psychologie van Succes podcast”.

In deze podcast geven Albert Sonnevelt en Tony Loorbach wekelijks antwoorden op vragen van luisteraars over persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset, belemmerende gedachten, patronen doorbreken en andere uitdagingen in je leven.

Toen ik zag dat er tussen hun trainingen ook een gedeelte “Beter Slapen” zat kon ik het niet laten om deze te proberen.

Ik schrijf namelijk artikelen voor liglekker.nl.

Als ik met deze review mensen met slaapproblemen kan helpen, doe ik dat met veel liefde voor ze.

Wil je graag weten wat er allemaal in deze E-learning zit en hoe ik het ervaren heb? Lees dan snel verder…

Arthur

Wat is Brein Tv?

Brein Tv is een platform waar je toegang hebt tot een zeer compleet gamma voor persoonlijke groei met alle programma’s van Albert Sonnevelt. Dankzij deze programma’s ontdek je jouw onbenutte potentieel, reken je af met onzekerheden en belemmerende overtuigingen en word je de mooiste versie van jezelf.

Op het Brein-Tv platform vind je onder andere:

 • E-boeken en hand-outs
 • Het “Beter Slapen” programma
 • Opnames van de Masterclasses
 • Het “Ontdek je Passie” programma
 • Het “Meer Zelfvertrouwen” programma
 • Het “Geen Paniek” programma
 • Het “Stop Piekeren” programma
 • Het “Kiezen vanuit je Hart” programma
 • Een “Anti-Burn-out” challenge
 • De “42 dagen Vitaal” challenge
 • Een “Stop-Uitstelgedrag” programma

Al De programma’s van BreinTv bevatten duidelijke uitleg en video’s.

 Ook zit er bij elk programma een handig werkboek (in pdf) wat je kunt afdrukken. Hierin houd je makkelijk je notities en voortgang bij. Dit zal je helpen om de stof makkelijker op te nemen.

Vind jij persoonlijke groei ook belangrijk?

beter slapen

Wie is Albert Sonnevelt?

Albert Sonnevelt, geboren in 1960, is een psycholoog die zijn cliënteel reeds 30 jaar leert hoe ze hun leven beter in balans kunnen krijgen en houden.  

Hij heeft 5 boeken gepubliceerd alsook talloze opleidingen en e-learning programma’s met onderwerpen als stress, vitaliteit, geluk en persoonlijke groei.

In 1995 richtte hij de Sonnevelt opleidingen op. Hiermee won hij in 2014, 2015 en 2016 de prijs voor “Beste opleider van Nederland”.

Albert is tevens al meerdere jaren coach van ondernemers en executives.

Ondertussen hielp hij al duizenden mensen om hun onbenutte potentieel wakker te maken en een betere versie van zichzelf te worden.

Albert over Beter Slapen

Benieuwd hoe Albert je leert beter te slapen?

Wat zit er allemaal in deze “Beter-Slapen” E-learning?

Het viel mij na het inloggen meteen op dat deze “E-learning” heel uitgebreid is.

 Het is allemaal overzichtelijk ingedeeld: 

De training is opgebouwd uit 4 modules en bevat in totaal 69 lessen. Elke les heeft een duidelijke video en  een leuke opdracht. 

In de eerste les vind je meteen een link naar het werkboek. Dit heb ik ook meteen afgedrukt. Zorg wel voor voldoende papier en inkt wat het is behoorlijk dik. 

Ik raad je aan om ook dit werkboek  te gebruiken. Het heeft me enorm vooruitgeholpen. Doe zeker alle oefeningen en maak notities als je van je slaapproblemen af wil tenminste.

De 4 Modules van Beter Slapen

lekker doorslapen

Wat is Slaap?

In deze eerste module legt Albert je precies uit wat slaap nu precies is. Zo heeft hij het over een goed werkende slaapcyclus en welke factoren je biologische klok allemaal beïnvloedt. Je vindt er ook een paar slaaptesten en je kan een slaapzelfonderzoek doen. Op het einde van de module krijg je meteen wat slaaptips en vind je er ook 3 heel goede slaapmeditaties terug.
brein tv review

Slaaphygiëne

Hier leer je wat een goede Slaaphygiëne is en waarom het zo belangrijk is.  Slaaptijden, onregelmatige werktijden en slapen tijdens het weekend komen hier allemaal aan bod. Hij geeft je mee welke voedingsmiddelen je slaap ondersteunen en wat de invloed van cafeïne, melatonine en blauw licht op je slaap en je lichaam is. Er zit ook een interessant stuk in over de ideale slaapkamer, je slaaphouding en wat het effect van overgewicht is op je slaap. Op het einde van deze module krijg je 3 gouden tips om je hormonaal systeem weer in balans te brengen.

Ontspannen

In deze module draait alles om ontspanning. Je leert hier wat je daadwerkelijk kunt doen om je stresshormoon ‘cortisol’ daadwerkelijk naar beneden te krijgen. Het stuk over angst en hoe hiermee om te gaan was voor mij echt een eyeopener en heeft me geholpen om veel beter te slapen. Op het einde van deze module zijn, natuurlijk, heel goede ontspanningsoefeningen te vinden.
uitgerust wakker dankzij insomni-nee

Nog Beter Slapen

Ben je eenmaal aangekomen in deze laatste module dan was het in mijn geval zo dat ik eigenlijk nog weinig problemen had om de slaap te vatten en door te slapen. 

Ik zie deze module dan ook een beetje als een bonus-module vol met handige tips en heel goede ontspanningsoefeningen Op het einde van de module volgt er nog een gouden tip waar ik natuurlijk niks over kan verklappen.

Mijn persoonlijke ervaring met “Beter Slapen”

In de intro heb je al kunnen lezen dat ik bij Brein-tv ben terechtgekomen dankzij de Psychologie van Succes podcast. Eén van de modules tussen hun geweldig uitgebreid aanbod van E-learning is “Beter Slapen”. Ik moest deze dus wel proberen om zo mijn ervaringen met jullie delen. 

Je hebt de keuze om deze module los aan te schaffen en dan heb je meteen levenslange toegang, dit kost je op dit moment 97€.

Ook kan je de keuze maken om toegang te krijgen tot het gehele gamma van Brein-tv, dit kost je op het moment van schrijven 175€ per jaar of 19,95€ per maand.

Wil je opzeggen dan kan je dit doen met een mailtje voor je maand of jaar afloopt.

Persoonlijk heb ik de maand-formule gekozen omdat er onderwerpen tussen zitten die me wel aanspreken  waar ik ook meteen mee aan de slag wil. Heb ik het wel gezien dan doe ik gewoon een mailtje en loopt het op het einde van die periode gewoon af.

Betalen kan met Apple Pay, Ideal, Credit Card of Bancontact. Nadat de betaling geslaagd is krijg je meteen een mailtje met een link waarmee je je wachtwoord aan kunt maken en kun je meteen inloggen en aan de slag.

beter slapen inlogscherm

Wat ik goed vind

 • De training is heel overzichtelijk 
 • In de video’s legt Albert het allemaal heel duidelijk uit 
 • Ook het werkboek is zeer goed opgebouwd
 • Tijdens iedere les in elke van de 4 modules delen ze mee op welke pagina je de les in het werkboek vindt.
 • Dat je zelf aan de slag moet en dingen noteert heeft me enorm geholpen. 
 • Elke keer je opnieuw inlogt kan je verdergaan met waar je bent gebleven
 • Heb je een les afgerond dan wordt dit aangeduid met een vinkje.

De ontspanningsoefeningen en meditaties werken echt en ik merkte snel een verschil en kan nu veel gemakkelijker ontspannen en sneller in slaap vallen. De grootste veranderingen maakte ik dan ook door tijdens en na de 3de module over ontspannen.

Maar de inzichten en uitleg in de eerste 2 modules had ik zeker nodig om slaap in het algemeen beter te kunnen begrijpen.

Wat ik minder goed vond

Ik heb er eerlijk gezegd weinig op aan te merken.

 1. Als ik dan toch moet zeuren vind ik dat er een optie moet zijn dat het werkboek je toegestuurd wordt.
 2. 117 pagina’s was toch wel echt veel om af te drukken en woog zwaar door op m’n papier- en inktvoorraad.

Eindoordeel

auteur review whitecloudz.nl
De “Beter Slapen” E-learning van Brein Tv is zeer uitgebreid en behandeld zo goed als alles over je nachtrust. Allereerst kom je alles te weten over slaap en slaaphygiëne en vervolgens leer je hoe je met een goede dag- en slaapindeling beter kunt slapen. Ook de vele ontspannings- en meditatieoefeningen hebben me zeker geholpen en helpen nog steeds. De slaaptests en andere oefeningen in het werkboek helpen je om een goed inzicht te krijgen in je nachtrust en uiteindelijk krijg je een inzicht en duidelijke handvaten om beter te slapen. Met de 30 dagen niet goed geld terug garantie heb je eigenlijk geen reden om het niet te proberen.
Arthur van Liglekker
brein tv review beter slapen
€ 97,- ineens

of

19.95€/maand

BreinTv's Beter Slapen

Een zeer uitgebreid pakket die je zeker gaat helpen om beter te slapen.

Puilt uit van de lessen met in iedere les een duidelijke video en leuke opdrachtjes. Deze helpen je zo een beter inzicht te krijgen in je nachtrust en eventuele slaaproblemen snel op te lossen.