Je baby in slaap laten vallen binnen 60 seconden? Deze papa doet het zo…
12 oktober 2021 
1 min. leestijd

Je baby in slaap laten vallen binnen 60 seconden? Deze papa doet het zo…

Er zijn meerdere manieren om je baby snel in slaap te helpen vallen. Maar een vader uit Australië heeft misschien wel een heel unieke manier gevonden. Hij gaat heel zachtjes over het gezichtje van z’n kleine met een tissue (Kleenex) en – wonderbaarlijk – zijn baby valt binnen de kortste keren in slaap (zie video).


Bijna 14 miljoen keer bekeken

Dat er veel ouders op zoek zijn naar een manier om hun baby in slaap te laten vallen blijkt wel aan het aantal keren dat deze populaire video is bekeken. Maar liefst bijna 13.75 miljoen keer (op het moment van schrijven) kwam deze video voor in de zoekopdrachten van vele ouders.

Toch is deze truck met de tissue niet zo bijzonders. Volgens mij heeft iedere zachte aanraking of “strelen” in het gezichtsgebied –van een baby eenzelfde effect.

Vele manieren

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om je kleinte in te laten dommelen en heeft elke ouder zijn of haar favorieten. Ieder kind is anders en wat voor de ene ouder wel wekt hoeft niet persé voor de ander ook te werken.

Kortere slaapcycli

Een nieuwe baby in slaap laten vallen is niet eenvoudig voor nieuwe ouders, en deels komt dat doordat baby's geen normale slaapcycli hebben. Baby’s hebben namelijk kortere slaapcycli dan volwassenen. Baby’s slapen minder lang na elkaar maar wel veel vaker. Dit hebben ze nodig om goed te kunne functioneren.

Blijf kalm

Wat wel belangrijk is wanneer je baby moeite heeft om de slaap te vatten is om zelf ook kalm te blijven (ook al is het soms zo moeilijk). Wanneer je zelf de rust kan bewaren dan straal je dit ook uit naar je kleine en zal hij of zij ook rustig worden – en – makkelijker in slaap vallen.

White Noise (Numsy)

Wist je dat "witte ruis" ook heel rustgevend is voor je kleintje? Ik heb een mooie review geschreven over Numsy.

Klik hier om meteen naar de review van Numsy te gaan >>>


Zelf nog tips?

Wanneer je zelf nog tips hebt dan vinden wij (en vele ouders) het ook leuk als je deze met ons wilt delen. Je kan dit doen door een reactie te plaatsen helemaal onderaan dit artikel. Als je het een leuk artikel vind – deel het dan gerust!

Over de schrijver
Ik werd door liglekker aangetrokken omdat ik het zo'n boeiende en interessante artikels vind. Toen er een vacature vrij kwam en ik de opdracht kreeg om ook enkele artikels te schrijven, ben ik meteen op de wagen gesprongen. Ook sta ik volledig achter de missie van liglekker: iedereen te helpen met slaapproblemen. Wat zou de wereld mooi zijn zonder slaapproblemen!
Reactie plaatsen