De Voordelen Van Apart Slapen
06 april 2021 
in Slapen
2 min. leestijd

De Voordelen Van Apart Slapen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je slecht slaapt, maar geloof het of niet… Samen slapen kan één van de grote boosdoeners zijn voor je nachtrust. Wanneer je er een beetje over gaat nadenken is apart slapen eigenlijk nog niet zo’n gek idee. Heb je bijvoorbeeld een partner die luid snurkt, of last heeft van rusteloze benen, dan is apart slapen zelfs de beste optie voor je eigen nachtrust.

Het is niet zo verwonderlijk dat apart slapen steeds populairder wordt. Veel koppels beginnen steeds vaker de voordelen van apart slapen in te zien. Het is dan ook goed om te weten dat het een persoonlijke keus is en niet wilt zeggen dat er huwelijks- of relatieproblemen zijn.

Apart slapen kan zelfs goed zijn voor je relatie en enkele voordelen met zich meebrengen, ben jij al benieuwd welk dat dan zijn? Lees dan snel verder…!

Het is goed voor je seksleven!

Nu je apart slaapt hoef je je niet langer verplicht te voelen om ook seks te hebben voor je gaat slapen. Want de standaardtijd voor seks is voor vele koppels vlak voor ze gaan slapen. Het is voor veel vrouwen dan moeilijk om in de stemming te komen en de man verwacht het ook wanneer je samen slaapt. Want als de man de hele dag geen signalen geeft aan de vrouw dat ze gewild is en vervolgens wel signalen geeft vlak voordat jullie naar bed toe gaan dan is dat waarschijnlijk niet de beste aanpak. Door in aparte bedden te slapen vermijd je het risico dat iemand zich verplicht voelt en hoef je ook niemand af te wijzen. Seks te bewaren voor de uren dat jullie beiden wakker zijn maakt je seksleven juist spannender en passioneler.

seksleven apart slapen

Je slaapt beter en wordt blijer wakker

Koppels die een bed delen hebben meer last van een verstoorde nachtrust dan koppels die ervoor kiezen om apart te slapen. Dit is zeker het geval als jullie op verschillende tijdstippen je bed in kruipen, iemand van jullie snurkt, ligt te woelen of praat in zijn/haar slaap. Dan kan het soms zelfs zo zijn dat in slaap vallen een onmogelijke taak lijkt. Een goede nachtrust is essentieel voor een goed humeur en dit zorgt weer voor een betere interactie met je partner.

Minder kibbelen

Wanneer je slecht slaapt ben je sowieso al vlugger geïrriteerd en hierdoor kom je al snel in verhitte discussies terecht die alleen maar slecht zijn voor je relatie. Wanneer je apart slaapt minimaliseer je zeker al de ruzies de je zou hebben over je slaapomgeving. Apart slapen draagt ook bij tot kwaliteitsslaap dit is vitaal om je irriteerbaarheid te reduceren en draagt bij tot een meer harmonieuze relatie.

Hogere mentale veerkracht

Verschillende studies tonen aan dat voldoende kwaliteitsvolle slaap iemands geheugen en leervermogen verbetert en bijdraagt tot een goede mentale gezondheid. Te weinig slaap daarentegen maakt je vatbaarder voor depressies, angst, stress en andere mentale aandoeningen. Als apart slapen ervoor kan zorgen dat je beter slaap dan valt het zeker te overwegen, al is het maar voor je eigen mentale gezondheid. Want het hebben van een stabiele geest is essentieel voor het hebben van een gezonde relatie en vice versa.

Dus…

Apart slapen is zeker een optie die het overwegen waard is. Dit is zeker het geval wanneer je last hebt van het slaapgedrag van je partner. Bijkomende voordelen zijn dat het bewezen goed is voor jullie relatie en voor je eigen mentale gesteldheid.

Over de schrijver
Sinds slaapapneu mijn leven is binnengeslopen ben ik helemaal geprikkeld door de slaapmicrobe en ben ik een paar jaar later liglekker.nl begonnen. Zo hoop ik veel mensen te kunnen helpen om beter te slapen. Dit doe ik onder andere door met veel plezier artikels en reviews te schrijven. Ook blijf ik steeds leren en me in het slaapvak verdiepen zodat ik "slaapspecialist" genoemd mag worden.
Reactie plaatsen